Politi til Lan-party: Vi skal snakke om vores opførsel på internettet

Politiet var lørdag på besøg til et e-sport-arrangement i Skals. De skulle klæde unge og deres forældre på til en ordentlig og sikker færden på internettet. Du kan få deres bedste råd her.

Computerskærme, hørebøffer, chips og cola.

Det ligner ethvert andet e-sport-arrangement, men i dag var politiet og NC3, Rigspolitiets center for cyberkriminalitet, taget med ind i de mørklagte haller i Skals, nord for Viborg.

De var med for at snakke med både unge og forældre om, hvordan man færdes sikkert på internettet.

- Man kan hurtigt få delt noget, der måske er truende eller krænkende. Og det skal vi have folk til at have en dialog omkring og tænke over, siger Stig Brøndum, som er SSP-medarbejder i Viborg og politiassistent ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Dialogen er vigtig

Den seneste tid har der været flere eksempler på sager, hvor unge har været på kant med loven, fordi de har delt ulovlige billeder og videoer på internettet.

I Umbrella-sagen er mere end 1.000 personer sigtet for at have delt en krænkede video af et ungt par, ligesom flere er sigtet for at have delt en drabsvideo fra Marokko.

For at forhindre, at det sker i fremtiden, peger politiet på dialog som en vigtig del af løsning.

- Vi appellerer til, at man tænker meget over, hvilket indhold man får. Og at vi har en dialog – også med forældrene – om, at modtager man noget voldsomt, så er det ikke noget, vi skal videredele, siger politiassistent Stig Brøndum.

Stig Brøndum har flere gode råd til, hvordan man færdes på nettet uden at komme på kant med loven. Vi har samlet dem herunder. 

Politiets råd til god opførsel og sikker færden på internettet