Ingen ekstra opmærksomhed hjemme på Krangården: - Vi ser da med en gang imellem

Alles øjne er stift rettet mod Rubjerg Knude Fyr. Hjemme på Krangården i Holstebro, tager de den helt med ro.

På kontoret i Holstebro tager BMS Krangården det helt roligt, mens mandskabet flytter Rubjerg Knude Fyr i Nordjylland.
På kontoret i Holstebro tager BMS Krangården det helt roligt, mens mandskabet flytter Rubjerg Knude Fyr i Nordjylland.
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

Du har formentlig opdaget det. Dagens helt store begivenhed, hvor Rubjerg Knude Fyr netop er blevet fjernet 70 meter. TV 2 News har været på pletten i hele dagen, og din telefon har måske også fået en push-besked eller to. 

Men mens alles øjne er rettet mod fyret mellem Lønstrup og Løkken, tager de den helt roligt hjemme på Krangården i Holstebro. Her kører tv’et ikke i baggrunden.

- Ikke hele tiden, vi kigger engang imellem. Men de gutter, der er deroppe, er nogle rigtig dygtige folk, som kan klare sig selv, siger Fin Vandborg, der er direktør hos BMS Krangården. 

Seks af hans folk har netop flyttet det omkring 700 tons tunge fyr, fordi der er risiko for, at det vil kunne styrte i havet. Mens flere medier følger begivenhedernes gang fra epicentret, tager direktøren det helt stille og roligt i sin kontorstol.  

Bliver det fyr bare kørt sikkert på plads?

- Ja, det tror jeg, det ser fornuftigt ud. 

1:12
Her fortæller Fin Vandborg, hvordan det er at skulle flytte fyret med så meget opmærksomhed. 

Har ikke oplevet så meget opmærksomhed før

BMS Krangården i Holstebro er vant til at flytte tunge og store ting. Derfor er der heller ikke ekstra bevågenhed fra virksomhedens side i dag. Dog er de ikke vant til, at hele landets opmærksomhed, peger i deres retning.

- Jeg tror faktisk ikke, at vi har været udsat for, at der har været så meget opmærksomhed før. Der er altid opmærksomhed, når vi skal løfte eller flytte noget, der er stort og tungt eller specielt. Så er der afspærring og nogen til at tage sig af det, men den her gang, er det helt ekstremt, siger Fin Vandborg.

En af årsagerne til, at direktøren ikke følger løbet tæt, skyldes årstiden. Efteråret er nemlig højsæson for virksomheden.

- Alle de andre er også ude at lave vigtige opgaver, så der er nok at følge op på. Alle er i fuld gang.

Rudbjerg Knude Fyr kom på plads næsten fem timer før forventet.