Brandvagter i Nationalpark Thy: - Vi holder fortsat øje med gløderne

Der er nu fuldstændig ro på i Stenbjerg Klitplantage, hvor en naturbrand siden i tirsdags har hærget.

Brandfolk i arbejde Nationalpark Thy brand
Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

I snart en uge har der været ild i Stenbjerg Klitplantage i Nationalpark Thy, og i lige så lang tid har brandfolkene kæmpet med at få flammerne slukket.

Et par gange er gløderne blusset op, senest lørdag, men nu er der fuldstændig ro på ifølge indsatslederen fra Nordjyllands Brandvæsen.

- Syv man har gået området igennem hele natten. De har ingenting fundet. Her til morgen er der heller ikke røg nogen steder, så der er fuldstændig ro på, siger Kenneth Rosenkrantz.

Beredsskabstyrelsen kommer med en drone, som tager termiske billeder, klokken 10 i formiddag, og den skal give et billede af, hvordan området ser ud oppe fra.

- Den viser, om der gemmer sig gløder nogen steder, og så tager vi beslutning om, hvad der skal ske. Om vi skal opretholde brandvagt eller om Naturstyrelsen skal tage over. Vi opretholder nok brandvagt, siger indsatslederen.

De opblusninger, der har været i løbet af weekenden, har været ganske små og kunne nærmest slukkes med en vandkande.

Da branden var på sit højeste tirsdag og onsdag i sidste uge arbejdede mellem 75 og 80 brandfolk på at slukke branden. Nu er der altså trappet meget ned på bemandingen, og syv folk har været brandvagter i nat. 

Området i Stenbjerg Plantage er tæt bevokset med træer, og ret ufremkommeligt. Derfor har det taget lang tid at få branden fuldstændig under kontrol.

2:03
Ved det store slukningsarbejde af en brand i Nationalpark Thy har en drone med varmetermisk kamera været til stor hjælp.