Ulvens venner: Vi havde håbet på en strengere straf

Foreningen Ulvetid havde håbet på en strengere straf i ulvesagen fra Ulfborg og var i dag på gaden i Viborg for at agitere for deres sag.

1:42
Både ulvens venner og fjender var på gaden i Viborg i dag.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Dommen i ulvesagen fra Ulfborg var ventet med spænding blandt ulvens venner. Medlemmer af foreningen Ulvetid var i landsrettens hjemby Viborg i dag i håb om en skærpet straf til ulvedræberen.

- Vi skal have et meget tydeligt signal om, at vi skal behandle den natur, der kommer tilbage til os, ordentlig, siger Esther Holzendorff, der er formand for Ulvetid.

0:42
Se Ole Pedersen fra Ulvetids argumenter for at beskytte ulven.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Også ulvens modstandere var på gaden

Foreningen Ulvefrit Danmark var også på gaden i dag. De håbede på en mildere straf til Mourits Troldtoft, der i byretten fik 40 dages betinget fængsel. De betragter ulvedrabet som et råb om hjælp.

- Nu er det nok. Man bliver ikke taget seriøs. Får bliver slagtet omkring os, børn bliver forfulgt af en ulv på vej i skole. Vi bliver ikke taget seriøs på nogen måder, siger Karl Nielsen, der er bestyrelsesmedlem af Ulvefrit.dk.

0:37
Se Karl Nielsens argumenter mod ulven.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Ingen af de to lejre tilfredse

Landsretten stadfæstede byrettens dom på 40 dages betinget fængsel, men de frakendte også Mourits Troldtofts jagttegn i to år.

- Vi kan bare se, at kampen først er begyndt nu for den natur, der er vendt tilbage. Vi fortsætter vores kamp, siger Esther Holzendorff fra Ulvetid.

Heller ikke ulvens modstandere var tilfredse med Landsrettens dom. De synes, at en bøde havde været nok, og så vil de have ændret loven.

- Der skal laves en eller anden form for lovgivning, så der bliver mulighed for, at dem, der er plaget af det her, de får en eller anden form for reguleringsmulighed. Jeg synes, det ligger hos politikerne nu, siger Karl Nielsen fra Ulvefrit.dk.