Brand i Nationalpark Thy blusset op lørdag eftermiddag: - Vi har styr på området nu

Området bliver nu bemandet frem til mandag formiddag.

Branden brød ud tirsdag og er nu oppe på sit femte døgn.
Branden brød ud tirsdag og er nu oppe på sit femte døgn.
Foto: TV MIDTVEST (arkiv)

Brandvæsnet troede lørdag middag, at naturbranden i Nationalpark Thy var slukket. Lørdag eftermiddag måtte flere styrker tilkaldes området, fordi branden på femte døgn igen var blusset op.

- Dronen var oppe både kl. 10 og kl. 12, hvor der ikke har været nogen temperaturstigninger. Herefter forlod de sidste styrker området, fortæller Kenneth Rosenkrantz, der er indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab.

Søndag eftermiddag begyndte det at blæse op, og det har fået branden til at blusse op endnu en gang.

- Jeg får en melding fra klitplantøren om, at det er begyndt at blusse op. Og på 1-1-2 får vi melding om, at det også er et andet sted. Så jeg bliver lidt nervøs, lyder det fra indsatslederen.

Herefter bliver både brandvæsnet i Thisted, Hanstholm og Hurup samt to special køretøjer fra Beredskabsstyrelsen i Thisted tilkaldt de to områder, som dækker over ca. 70 kvadratmeter.

- Det viser sig, at det ikke er så voldsomt, som jeg havde troet. Flammerne er kun ti centimeter, men det ser voldsomt ud, fordi der er meget røg, siger Kenneth Rosenkrantz.

Området bemandes indtil mandag formiddag

Indsatslederen fortæller, at der igen er styr på branden, og at vandslangerne er ved at blive rullet sammen.

- Nu holder vi øje og vurderer på situationen. Vi bliver her, så vi ikke skal ligge og køre udrykning, hvis der skulle ske noget igen.

Brandvæsnet fra Hurup og de to specialkøretøjer fra Beredskabsstyrelsen holder brandvagt i området frem til mandag formiddag kl. 10. Herefter skal Beredskabsstyrelsens drone igen i luften for at tjekke temperaturen.  

2:03
Ved det store slukningsarbejde af en brand i Nationalpark Thy har en drone med varmetermisk kamera været til stor hjælp.