Morsø-rektor råber op på Christiansborg: - Vi har sparet, det vi kan

Omprioriteringsbidraget risikerer at ramme gymnasier som Morsø Gymnasium hårdt, og rektoren var derfor til høring på Christiansborg.

2:05
Kurt Sonne Thomsen er glad for muligheden for at blive hørt på Christiansborg.

Rektor på Morsø Gymnasium, Kurt Sonne Thomsen, var i dag på Christiansborg for at fortælle politikerne at sparekrav truer med at kvæle hans skole.

Kurt Sonne Thomsen deltog i en høring om svære økonomiske vilkår for mange ungdomsuddannelser i landdistrikterne. Et sparekrav på to procent om året betyder, at gymnasiet på Mors næste år kan se frem til røde tal i regnskabet.

2:00
Simon Kollerup forklarer, hvorfor Socialdemokratiet har indkaldt til høringen. Han fortæller desuden, at de vil afskaffe omprioriteringsbidraget.  

Og det holdet gymnasiet ikke til meget længere.

- Vi er ret udfordret. Jeg synes, vi har sparet det, vi kan. Så nu begynder det at gøre rigtig ondt på udbud, ellers skal jeg presse personalet udover den grænse, jeg tror, jeg kan, siger Kurt Sonne Thomsen.

Foreløbig gælder sparekravet indtil 2022, men flere partier i Folketinget vil have det afskaffet.

- Jeg tror på, vi bliver hørt. Jeg tror på, der kommer til at ske nogle ændringer, om ikke andet fra 2020, men jeg håber, det sker fra 2019, men det er rart at blive hørt, siger Kurt Sonne Thomsen.

0:44
Peter Juel Jensen, Venstre, mener ikke, at penge alene kan løse gymnasiets problemer.