’Usædvanlig’ politik på én side med tegninger: - Vi har skåret ind til benet

I Ikast-Brande Kommune har de lavet en anderledes form for børne- og ungepolitik, som skal hænge på kommunens skoler og børnehaver.

Sådan ser Ikast-Brande Kommunes nye børne- og ungepolitik ud.
Sådan ser Ikast-Brande Kommunes nye børne- og ungepolitik ud.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Politik behøver ikke at være indviklet, snørklet og skrevet ned på mange, mange sider papir. Det kan de skrive under på i Ikast-Brande Kommune.

Her har de forfattet landets måske korteste børne- og ungepolitik. De har gjort det så kort, at politikken kan være på en mindre plakat, hvor der også er blevet plads til flere tegninger.

- Vi har skåret ind til benet af, hvad det er, vores politiske holdning til børnene er. Og så er det sådan set bare det, vi har formuleret i de otte sætninger, vi kunne blive enige om, siger Simon Vanggaard (O), der er formand for Børn & Undervisning i IkastBrande Kommune.

Politikken er lavet således, at den kan indrammes og hænges op. Det er planen, at den skal hænge i alle kommunens skoler og børnehaver.

Det er Robert Bagger glad for. Han er leder i Børnehaven Lægdsgård i Ikast.

- Hvor børne og unge-politikken tidligere har været noget, man har haft liggende inde i skuffen eller på hylden, så bliver det her noget, der kommer til at have liv i dagligdagen, siger han.

- Usædvanligt

Politikkerne i kommunen har valgt at koge en politik ned, som ellers kunne have fyldt side op og side ned.

Det betyder ikke, at politikken fylder mindre. I stedet skal den være dynamisk.

- Det her skal være noget, der skaber debat løbende. Det skal være noget, som børnene også kan inddrages i, siger Simon Vanggaard.

Den noget anderledes måde at gøre det på springer i øjnene på chefredaktøren på ”Danske Kommuner”, Tom Ekeroth.

- Det er helt usædvanligt. Jeg har aldrig nogensinde set en politik formuleret på noget, der svarer til et A4ark – og så med tegninger, lyder det fra ham.

Hvert af de otte punkter har en tegning med, således den kan blive nemmere at forstå for de børn og unge, der kan læse med på kommunens institutioner.

2:15
Ikast-Brande Kommune har forfattet landets måske korteste børne- og ungepolitik.