Tican bygger til: - Vi har købt hele Strandvejen i Thisted

Slagteriet Tican i Thisted har købt det meste af en vej for at kunne udvide virksomhedens lokaler.

1:50
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

En tur på Strandvejen i Thisted er lige nu en underlig oplevelse. Husene står tomme og venter kun på bulldozeren. Slagteriet Tican har nemlig opkøbt det meste af vejen for at gøre klar til en større udvidelse.

- Vi har de sidste par år opkøbt nogle af husene på Strandvejen, fordi vi har fået inddraget en del af Strandvejen som vores erhvervsområde. Det har vi planer om at udnytte nu, siger Ove Thejls, der er Administrerende direktør i Tican.

Hele 22 ejendomme har Tican købt, og efter nytår skal de alle jævnes med jorden.

Vil helst blive i byen

Det hele sker tre år efter en turbulent sammenlægning med den tyske gigant Tönnies. Nu tror slagteriet i Thy for alvor på fremtiden.

- Vi gør det, fordi vi gerne vil producere noget mere her på matriklen i Thisted. Vi har en tilgang af grise i øjeblikket, og vi får det også næste år, ved vi. Så vi overvejer nu, hvorledes vi skal øge vores kapacitet produktionsmæssigt her i Thisted, og det kan vi gøre på to måde – vi kan udvide vores produktionsfaciliteter og vi kan også udvide arbejdstiden. Så vi har begge modeller i spil, siger Ove Thejls.

Tican har undersøgt muligheden for at bygge nye lokaler udenfor byen. Men de er nået frem til den konklusion, at det er bedst at blive.

- Vi har drøftet mulighederne for at bygge nyt udenfor byen med vores ejere. Men jeg har også sagt til dem, at hvis vi skal bygge på bar mark, så er det ikke sikkert, det bliver i Thisted Kommune, men nok nærmere et helt andet sted. Og det tror jeg næppe lokalområdet kan være interesseret i, siger Ove Thejls.

Tican vil i den kommende tid forskønne området på Strandvejen, så den ikke ser så slidt og spøgelsesagtigt ud.