Europamester for 25 år siden klar igen: - Vi har før overrasket

Det er 25 år siden, Team Blue Power fra Aulum senest stod øverst på EM-podiet. Og selvom den mangeårige kører, Niels Damgaard, ikke vil udelukke overraskelser, erkender han, at det bliver svært til EM i Tractor Pulling i Brande denne weekend.

Holdet har kørt med den samme traktor i mere end 25 år.
Holdet har kørt med den samme traktor i mere end 25 år.
Foto: Team Blue Power

I Aulum holder Team Blue Power til. Førhen kørte holdet i klassen, Super Stock. Ja, i den klasse vandt de faktisk EM for 25 år siden. Og det er blevet til en del EM-trækture over årene.

- Vi har i hvert fald været afsted 15 gange. Vi har ti pokaler, forklarer 72-årige Niels Damgaard, der i mange år selv har siddet bag traktorens rat.

0:35
Team Blue Power var i forrige weekend i Brande for at prøvetrække på banen, hvor det går løs til EM.
Foto: Team Blue Power

I år er det den mangeårige hjælper, Thomas Feldager, der skal køre traktoren, som er ejet af Niels Damgaards 47-årige søn, Jens Peder Damgaard. 

Holdet skal i weekenden køre med i Pro Stock-klassen ved EM i Brande.

Pro Stock siden 1998

Team Blue Power har kørt Pro Stock siden 1998. I weekenden skal de konkurrere mod 17 andre i den klasse.

- Vi har før overrasket, siger Niels Damgaard ironisk og fortsætter:

- Men jeg har svært ved at tro det i den klasse. Vi håber at blive blandt de ti bedste. Vi er ikke så langt oppe, at vi kan vinde længere, uddyber han.

Han forventer nemlig god modstand.

- Der er mange gode. Eller det er de alle sammen.

Holdet har kørt Tractor Pulling siden 1986. Siden 1992 i den nuværende traktor, som de over årene har justeret og optimeret.

- Det er bare den ene dag, det tæller

I løbet af året kører de forskellige hold mange kvalifikationsløb. Med andre ord har man mulighed for revanche, hvis det ikke gik så godt senest, man var afsted. Men ikke til EM.

- Det er bare den ene dag, der tæller til EM. Det kan vi godt lide, afslutter Niels Damgaard.

Og selvom han og holdet har haft mange oplevelser med Tractor Pulling over årene, så er det bare stort at være til EM. Også denne gang, hvor det igen er på hjemmebane i Brande.