Vi glemmer vinterdækkene

Det har endnu været småt med frostvejret i år, og derfor kører mange billister stadig rundt på sommerdæk. Men faktisk burde vinterdækkene være monteret for længe siden. Vinteren kan nemlig komme pludseligt.

141126_vinterdaek.jpg

Egentlig burde de have rygende travlt, men de har alt for god tid hos Quickpot i Herning. Vinterdækkene ligger ellers klar og venter på, at det går op for billisterne, at det er ved at være vinter.

- Vi skulle jo have haft mange flere inde og få vinterdæk på. Men vejrforholdene har været sådan, at folk ikke er blevet opmærksomme på, at vi er efter første oktober, hvor de egentlig burde få vinterdæk på, siger Kim Larsen, der er afdelingsleder hos Quick Pot i Herning.

Tommelfinger-reglen hedder nemlig, at når temperaturen falder til syv grader eller derunder, bør der komme vinterdæk på. De seneste nætter har temperaturen været nær frysepunktet, og flere steder i landsdelen har der været glat på vejene. Og om ganske kort tid kan det blive svært at finde tid hos værkstederne til at få skiftet dæk.

- Vi kan simpelthen ikke opfylde alles krav på det tidspunkt, fordi de står i kø herude for at få vinterdæk på. Derfor er det vigtigt at man er forberedt og man har fået dem på i tide, og kontrolleret at det er i orden, siger Kim Larsen.

I både Sverige og Tyskland er det lovpligtigt at køre med vinterdæk når forholdene kræver det