Vi er vilde med at høre bøger

Lydbogen trækker lånere til bibliotet - på nettet!

100709-MorsBog.jpg

Herning Bibliotekerne har stor succes med at udlåne lydbøger på nettet. I april sidste år blev "netlydbogen" lanceret, og dengang var der 30 brugere, der var inde og lytte med på en måned. I juni måned 2009 var dette tal steget til 300 lyttere. En stigning der begejstrer bibliotekschef Morten Fogh.

- Det er virkelig en voldsom udvikling. Stigningen viser helt klart, at vi har ramt et behov med netlydbøgerne. Det er dejligt i en tid, hvor biblioteksbranchen ellers mest af ramt af de dårlige overskrifter, forklarer Morten Fogh fra Herning Bibliotekerne.

Rider på en bølge

Bibliotekerne har længe haft forskellige tilbud på internettet, men de har ikke haft nær så mange brugere så hurtigt, som netlydbøgerne vinder indpas. Til gengæld tror Morten Fogh, at vi er inde i en tid, hvor folk i højere grad er begyndt at bruge Podcasts fra andre medier og derfor også er mere åbne for at benytte bibliotekernes tilbud. På den måde hjælper de forskellige netportaler hinanden:

- For eksempel har vi længe haft netmusik på vores internetsider, og det tog nogle år, før det kom ordentligt i gang. Men så lancerede TDC konceptet Play (hvor man kan hente musik, hvis man er TDC-abonnent, red.), og så blev vores netmusik også en kæmpe succes, siger bibliotekschef Morten Fogh.

80 kommuner tilbyder i dag lydbøger på nettet.