Lokal begejstring over vindmøllepark: Vi er et mekka for vindmølleproduktionen

Der kommer omkring 30 arbejdspladser til Hvide Sande Havn, der skal være servicehavn for Danmarks største vindmøllepark, Horns Rev 3.

Vattenfall har netop offentliggjort, at de vælger Hvide Sande Havn som servicehavn for Horns Rev 3.
Vattenfall har netop offentliggjort, at de vælger Hvide Sande Havn som servicehavn for Horns Rev 3.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

- Man kan kun blive vildt begejstret!

Sådan lyder udmeldingen fra Helge Albertsen, der er formand for Metal Skjern-Ringkøbing og LO Ringkøbing Fjord.

- Vi er i forvejen et mekka for vindmølleproduktion, og det har skabt viden og velstand i vores område til glæde for os alle.

Hvide Sande Havn har er netop blevet valgt som servicehavn for Danmarks største vindmøllepark, Horns Rev 3. Og det betyder, at der kommer omkring 30 nye arbejdspladser til kommunen.

- Nu kommer der en ekstra dimension på, med at vi nu også får ikke bare produktion, men også opstilling og servicering af offshore vindmøllerne. Det vil udbygge vores position som førende indenfor vindmøller og grøn vedvarende energi, siger Helge Albertsen.

Borgmester tror på endnu flere arbejdspladser

Også borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard (V) har hænderne over hovedet.

- Det er vi rigtig rigtig glade for. Nu har vi fået første stik i spillet om spillet om møllerne i Nordsøen, siger han.

- Og så er det jo nærliggende at tro, at servicen af Vesterhav Syd og Nord også kommer til at foregå i Hvide Sande Havn, siger en håbefuld Hans Østergaard.

For borgmesteren er arbejdspladserne en vigtig del, men placeringen af servicecenteret betyder også, at kommunen kan tage endnu et skridt i en mere grøn retning.

- Det betyder meget for os på mange måde. Vi er en grøn kommune og vi vil være selvforsynende med grøn energi inden 2020 og det er jo lige om lidt. Så det her er et rigtig vigtigt skridt.

Høje lønninger

Udover at være fagforeningsarbejdet i Dansk Metal og LO, er Helge Albertsen også byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Og når han ser med de kommunale briller, har arbejdspladserne en stor betydning.

Det vil give gode videnstunge og dermed vellønnede jobs til vores medlemmer, siger en glad Helge Albertsen.

- Det er vigtigt, at vi spænder vidt ift. brancher i vores erhvervspolitik. Der er en stor forskel i lønindtjeningen mellem brancherne, så det har betydning for kommunens skatteindtægter og dermed velfærd for vores borgere og for hele fødekæden med disse vellønnede jobtyper i offshore-vindmølleindustrien, siger Helte Albertsen.

Vattenfall forudser umiddelbart 25 til 30 nye jobs i Hvide Sande. Men dertil kommer opgaverne hos underleverandørerne og service fra den lokale industri, som også vil kaste jobs af sig.

2:05