VHK-triumf i Kroatien

Viborgs håndboldkvinder leverede en solid indsats, da de søndag besejrede Lokomotiva Zagreb i Kroatien. (Arkivfoto)

Viborgs håndboldkvinder har fået en fejlfri indledning på Champions League. Søndag vandt viborgenserne med 25-18 ude over Lokomotiva Zagreb fra Kroatien.

Dermed har de danske mestre fuldt hus efter sejren over svenskerne fra IK Sävehof i den første kamp i Champions League.

Med kun et dusin medrejsende Viborg-fans overfor 2.000 struber, der heppede hjemmeholdet frem, var det ventet, at Viborg ville komme under stort pres i kampens indledning, men det var faktisk Viborg, som tog styringen i hele første halvleg.

Flot spil af tilbagevendte Rikke Skov, der har været skadet, og masser af mål af Maria Fisker betød, at Viborg-spillerne kunne gå til pause foran 14-9.

Viborgenserne fortsatte på samme måde i anden halvleg mod de kroatiske mestre.

Hjemmeholdet er kendt for at kontant spillestil, men det var lige præcis Viborgs kontante forsvarsspil, som tilsyneladende tog modet fra kroaterne allerede midt i første halvleg.

Da Maria Fisker med sin syvende scoring bragte Viborg foran 17-11 - første gang danskerne førte med seks - begyndte de formentlig at føle sig lidt mere sikre i Viborgs lejr.

Scoringen kom via en elegant aflevering bag om ryggen fra Rikke Skov, og veteranen havde en stor andel i Viborgs gode spil - i begge ender af banen.

Landsholdsfløjen Maria Fisker nåede op på otte scoringer i kampen.

I næste weekend møder Viborgs kvinder på hjemmebane det formodet bedste hold i gruppen - måske det bedste kvindehold i verden for tiden - de regerende Champions League-mestre, Györ Audi fra Ungarn.