VHK laver usædvanligt indkøb

Den britiske OL-satsning på håndbold kommer nu Viborg HK’s kvinder til gavn. Venstrefløjen Holly Lam-Moore bliver den første engelske spiller nogensinde i den grønne trøje.

viborg-HK-Logo.jpg

Siden 2005 har 21-årige Holly Lam-Moore været et af de talenter, Storbritannien ville udvikle til OL-holdet, der om godt en måned løber på OL-hjemmebanen i London. Nu har det hårde talentarbejde båret frugt for den unge venstrefløj. I dag satte hun sit navn på en ét år lang kontrakt til stor glæde for de grønblusede DM-sølvvindere fra Viborg HK.

 - Hun er en atletisk og hurtig type med en god springkraft. Desuden har hun nogle afslutningsformer, som man ellers mest ser hos herrespillere, med at springe igennem og lægge bolden ind i nettet, siger sportschef, Susanne Munk Wilbek.

21 år og masser af erfaring

Selvom Holly Lam-Moore blot er 21 år, så har hun allerede stor erfaring fra europæisk håndbold, selvom hun har spillet i SønderjyskE, der ikke har spillet med i europæiske turneringer.

 - De mange landskampe for Storbritannien har allerede givet hende en del international sparring på højeste niveau. Så vi forventer, at Holly meget hurtigt vil kunne falde ind i vores trup, og blive det helt rigtige supplement til Maria Fisker, lyder det videre fra sportschefen.

Stolt englænder

For spilleren selv er det endnu en drøm, der med kontrakten går i opfyldelse. Det første store mål var OL i London, som hun allerede er udtaget til. Hun ser skiftet til DM-sølvvinderne som en stor milepæl.

 - Det er klart, at OL har været et enormt mål, men jeg har også hele tiden drømt om senere at komme til en klub, der spiller Champions League. At det allerede skulle være nu som 21-årig, havde jeg dog slet ikke regnet, fortæller Holly Lam-Moore.

Den engelske spiller skal være supplement til Viborgs førstevalg på venstrefløj, Maria Fisker.