VHK indgår sportslig aftale med Kina

Viborg HK og det kinesiske håndboldforbund har lavet en partnerskabsaftale, der sikrer at Viborg HK kan råde over de bedste både dame- og herrespillere på det kinesiske landshold.

Det er ikke kun i erhvervslivet, Viborg HK's samarbejde med det kinesiske håndboldforbund skal bære frugt. I dag har klubben offentliggjort, at klubben og det kinesiske håndboldforbund også har indgået en sportslig aftale, der skal gavne både Viborg HK og Kina på sigt.

- Vi får råderet over alle de kinesiske landsholdsspillere både på dame- og herresiden. Det vil sige, at vi kan vælge de spillere, vi gerne vil have, og så kan vi trække på dem i den periode, vi ønsker, fortæller Peter Cassøe, der er direktør i Viborg HK, til Viborg Stifts Folkeblad.

To spillere allerede aktuelle

Lige nu er den kinesiske landsholdstrup i Viborg på træningslejr, mens den kinesiske landstræner i fire uger har fulgt med på sidelinjen for at lære af Viborgs træner, Christian Dalmose. I landsholdstruppen som netop nu besøger Viborg er der to spillere, som allerede kan trække den grønne trøje over hovedet den 1. januar 2014. Det drejer sig om en 190 centimeter høj stregspiller og en højre fløj, som i øjeblikket er hjemme i Kina.

- Der er nogle spændende spillere, og der er fem-seks VM-spillere, som stadig er derhjemme (i Kina, red.), og de kunne også være interessante for os. Vi er i en proces, hvor vi skal lære hinanden at kende, og forhåbentlig skal vi også til Kina og se, hvad de arbejder med, og hvilke spillere de har, fortæller Viborg HK's træner, Christian Dalmose til Viborg Stifts Folkeblad.

Samarbejdet indebærer også at den kinesiske landstræner med jævne mellemrum skal være i Danmark, for at lære af Dalmose, mens repræsentanter fra Viborg også skal til Kina, for at hente inspiration med til det, der kaldes verdens stærkeste håndboldliga.

Her kan du se indslag fra den 14. oktober, hvor vi fortæller om den erhvervsmæssige side af det dansk-kinesiske samarbejde:

02:13 Luk video