VHK-herrene skal reddes af brasilianere

Viborg HK fremlagde her til aften en plan for, hvordan klubben kan redde herreholdet.

Håndboldklubben Viborg HK har ikke længere råd til at have et herrehold på samme vilkår som idag og kan ikke finde sponsorer til at finansiere det. Derfor vil den nu forsøge at få et samarbejde i stand med Det Brasilianske Håndboldforbund, således at en række af landholdsspillerne skal til Danmark og spille for Viborg. På den måde kan klubben fastholde et herrehold i ligaen på et acceptabelt sportsligt niveau og samtidig have råd til det, forklarer bestyrelsesformand Ove Kloch.

-Det er omkostningsneutralt for os, siger Ove Kloch.

Kan en sådan aftale ikke lade sig gøre ser klubben sig nødsaget til at trække herreholdet ud af divisionen og satse på et talenthold i anden division. Men direktør Peter Cassøe tror på, at det brasilianske projekt lykkes. Klubben forventer at have en endelig afklaring inden for tre uger.

Modellen er kendt fra det østrigske storhold Hypo Niederösterreich, der har et lignende samarbejde med det brasilianske kvindelandshold.

Røde tal på bundlinjen

Udover den store sportslige nyhed præsenterede klubben også et kvartalsregnskab i dag. Det byeder på en minus på 1,8 millioner for tredje kvartal. Klubben har skåret ned både sportsligt og administrativt ; per 1. juli vil 26 stillinger være nedlagt, og der er gennemført besparelser for mellem 11 og 12 millioner.

Det får klubben til at se lyst på økonomien i fremtiden. Kontrakten med hovedsponsoren Designa Køkken er forlænget og alle andre hoevdsponsoraftaler er på plads for sæsonen 2013/14.