VFF taber til AAB

Viborg FF tabte torsdag aften 1-0 ude over AAB og glipper top seks.

Efter to nederlag på stribe kom AaB igen på rette spor i Alka Superligaen i fodbold, da nordjyderne torsdag hjemme på Nordjyske Arena slog Viborg FF med 1-0 i en intens, men ikke særlig velspillet affære.

Med sejren har AaB igen fået kontakt med de øverste pladser, efter alle andre tophold smed point i tiende spillerunde.

Omvendt glippede Viborgs mulighed for i denne omgang at spille sig helt tæt på top-seks.

AaB's sejrsmål blev sat ind efter en times spil, da midterforsvareren Kasper Pedersen kom øverst på et hjørnespark og headede bolden i det lange hjørne.

Viborg forsøgte i kampens slutfase at skabe de nødvendige chancer for en udligning. Gæsterne fik blandt andet et forsøg reddet på stregen i tillægstiden.

De to hold kom fra sidste spillerunde med vidt forskellige udgangspunkter. Viborg fik alle tre point med hjem fra udekampen mod formstærke Brøndby, mens AaB overraskende tabte til oprykkerne fra Lyngby.

Viborg havde tabt ni ud af deres ti seneste opgør mod AaB, men det var ikke til at se fra kampens første fase. Gæsterne åbnede affæren i Aalborg med masser af selvtillid og lagde i åbningsminutterne et højt tryk på hjemmeholdet.

Det var dog nordjyderne, der lige så stille begyndte at skabe de største chancer - selv om spillet igennem de første 45 minutter var helt lige mellem de to mandskaber.

AaB-østrigeren Marco Meilinger havde blandt andet et nærgående forsøg, som gik direkte på stolpen. Også angriberen Christian Bassogog gav med sin fart og uforudsigelighed problemer for udeholdets forsvar.

Første halvleg forblev dog målløs, og i den sidste halvdel af kampen tog AaB mere og mere kontrol over kampen. Det førte til et føringsmål med en halv time tilbage af kampen, hvilket var nok til at sende AaB tilbage i toppen af Alka Superligaen.

Nordjyderne har hentet 18 point efter 10 kampe, mens Viborg stadig står noteret for 11 point. Viborg får i næste spillerunde besøg af Lyngby BK, mens AaB skal en tur til Silkeborg.