Vestjyske unge får ungdomsuddannelse

Unge fra Midt- og Vestjylland er blandt de bedste til at få sig en ungdomsuddannelse, fem af de femten bedste kommuner ligger i landsdelen. Specielt erhvervsuddannelserne er populære.

erhvervsuddannelse.jpg

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der kun 13,1 % af de unge der ikke har en ungdomsuddannelse, det giver kommunen en flot femteplads i en ny undersøgelse som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet.

- Jeg er meget stolt over, at vi har sådan en placering. Specielt når man tænker på alt det med "Den rådne banan", så kan man i hvert fald ikke betragte os som udkantsdanmark når det handler om uddannelse, siger Ole Juul Iversen, der er ungdoms- og erhvervsvejleder på Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern.

Og Ringkøbing Skjern er ikke den eneste kommune i Midt- og Vestjylland der er flot placeret. Faktisk er fem af de femten bedste kommuner midt- og vestjyske.

- Jeg synes det er dejligt at opleve, at de unge mennesker i vores område tager det seriøst med at få en uddannelse. Og jeg ved, at når jeg taler med de unge mennesker, så er det meget bevidste om, at det er afgørende for deres fremtid, at de får en uddannelse, siger Ole Juul Iversen.

Erhvervsuddannelser hitter

Det er specielt erhvervsuddannelserne der hitter i Midt- og Vestjylland. I Ringkøbing-Skjern får 34,2 % af de unge en urhvervsuddannelse, mens landsgennemsnittet er 25,6 %.

- Jeg tror mange unge mennesker er vokset op med forældre der har en faglig uddannelse, og så er der jo tradition for, at man får et fritidsjob allerede mens man går i skole. Og tit og ofte fører det til, at man får en læreplads som f.eks. smed eller mekaniker, siger Ole Juul Iversen.