Vestjysk Stram Kurs-kandidat frygtede pressen

Jeg havde ikke skænket det en tanke, at jeg kunne komme i Folketinget. Jeg skal lige vænne mig til det, siger Dennis Kirkegaard.

3:15
Kandidaten for Stram Kurs i Vestjylland har ikke været meget for at komme i mediernes søgelys
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Dennis Kirkegaard fra Stoholm er Stram Kurs’ eneste folketingskandidat i Vestjyllands Storkreds. Siden lørdag har TV MIDTVEST forsøgt at få et interview med politikeren – det lykkedes endelig tirsdag eftermiddag ved hans hjemmeadresse i Stoholm.

Q&A

Er du ikke meget for at stille op til interview her i valgkampen?

Jeg er jo ikke så vant til det. Det er jo helt nyt det hele.

Hvordan er det, at man lige pludselig er folketingskandidat, og at medierne gerne vil tale med en?

Det er selvfølgelig meget overvældende. Det er noget, jeg lige skal vænne mig til.

Hvis vi nu ikke havde fundet dig her på vej ud af indkørslen, havde du så stillet op i dag?

Åhh, måske. Måske.

I den seneste meningsmåling, der står I til at komme ind i Folketinget. Muligvis kan du også blive valgt ind her i Vestjylland. Måske kommer du ind og sidde på Christiansborg. Hvordan har du det med det?

Det lyder meget spændende i hvert fald. Så må jeg ind og kæmpe for min holdning, og det vi står for.

Havde du overhovedet tænkt, at det kunne være en mulighed, at du rent faktisk kunne ende i Folketinget, da du sagde ja til at stille op?

Nej, slet ikke, slet ikke. Det havde jeg ikke skænket en tanke sådan set.

Hvad står du egentlig for?

Selvfølgelig indvandrerpolitikken, den skal der jo styr på, så der er klare linjer omkring den. Og så selvfølgelig børn og unge - der skal styr på, at der er pædagoger og lærere nok til at opdrage og undervise dem. Og selvfølgelig på ældreområdet - der skal vi have nogle sosu-assistenter og hjælpere mere, til at kunne tage vare på de ældre.

Hvor meget på linje er du med den retorik, som Rasmus Paludan fører, din partileder, altså hvor stram en udlændingepolitik ønsker du, der skal være i Danmark?

Den skal selvfølgelig være stram, men selvfølgelig er folk udefra velkomne, hvis de vil leve efter det danske grundlag og de danske værdier og følge Danmarks love.

Som jeg hører dig her, lyder du mere som Inger Støjberg (V), Lars Løkke (V) eller Kristian Thulesen Dahl (DF). Det lyder ikke som om, at du ligesom Rasmus Paludan siger, at alle muslimer skal ud af landet. Er du overhovedet den rette kandidat for Rasmus Paludan?

Det mener jeg, ja.

Hvorfor?

Fordi det er ikke så voldsomt, som det lyder i medierne med ham, Rasmus der, fordi selvfølgelig skal de have lov til at være her, hvis de vil leve efter det danske grundlag og de danske love og grundlov og det der. Selvfølgelig skal de det. Men selvfølgelig skal de sætte det højest.

Hvor mange muslimer skal du hvis det står til dig?

Det kan jeg ikke svare på lige nu. Ikke lige på stående fod.

Du kan godt stå inde for den udlændingepolitik, som Stram Kurs fører lige nu?

Ja, der skal strammes op på det, og der skal være klare og rene linjer.

Vil du være klar til at sige dit job op, hvis du kommer ind i Folketinget?

Ja, det vil jeg. Jeg vil ind og kæmpe, hvis det er det, det kommer til.

Er du også klar på, at der kan komme ekstremt meget fokus på din person, hvis du bliver valgt ind for især for Stram Kurs, som har været ekstremt meget i medierne. Er du klar til at gå forrest på den måde, og måske også tage nogle af de tæsk, som det også bliver – det ser vi selv med Rasmus Paludan, der er en af Danmarks mest beskyttede personer. Vil du være klar til at gå ind i det personligt?

Det er det, jeg har sagt ja til, ja.   

6:05
Her kan du se hele interviewet med Dennis Kirkegaard.