Vestjysk slagteri får bøde for kæmpe overproduktion

Moesgaard Meat dømt for at slagte væsentligt flere svin end tilladt. Virksomheden har under retssagen nægtet sig skyldig.

Foto: Arkiv

Soslagteriet Moesgaard Meat i Naur ved Holstebro er tirsdag blevet dømt ved retten i Holstebro i en af de største sager om overtrædelse af miljøbeskyttelsesloven i mange år i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Læs også Moesgaard Meat starter op igen

Virksomheden skal betale en bøde på 841.000 kroner og direktøren en bøde på 150.000 kroner for at slagte væsentligt flere svin end tilladt.

Dertil kommer, at slagteriet får konfiskeret 3,35 millioner kroner.

- Anklagemyndigheden er tilfredse med dommen. Vi konstaterer, at der er afsagt dom i overensstemmelse med anklageskriftet, siger anklageren i sagen, specialanklager Ulrik Panduro, til tvmidtvest.dk.

Både virksomhed og direktør har under retssagen nægtet sig skyldig. Virksomhedens direktør ønsker tirsdag ikke at kommentere dommen, og forsvarer Karsten Cronwald vil først udtale sig, når han har læst præmisserne. Dommen kan ankes til landsretten.

Ingen miljøgodkendelse

Ifølge dommen havde slagteriet en meget stor overproduktion fra 2014 til 2016. Moesgaard Meat havde ingen miljøgodkendelse og måtte dermed slagte 50 tons om dagen, men i nogle måneder blev der ifølge anklageskriftet slagtet næsten dobbelt så meget som tilladt.

I 2014 blev der ifølge anklageskriftet overproduceret cirka 3.800 tons, i 2015 5.800 tons og i 2016 7.600 tons.

Det er Holstebro Kommune, der som tilsynsmyndighed har anmeldt sagen.