Vestjysk folkeskib indtager Bornholm

Ringkøbing-Skjern Kommune sætter alle sejl ind på Folkemødet på Bornholm i juni. Folkeskibet "Maja fra Hvide Sande" skal sælge Vestjylland til landets toppolitikere.

maja_fra_hvide_sande_0.jpg

Ringkøbing-Skjern Kommune sætter alle sejl ind i forbindelse med folkemødet i Allinge på Bornholm, der finder sted fra den 11. juni og tre dage frem.

Som et nyt tiltag tager de nemlig Maja med på Folkemødet. Og her er der altså tale om folkeskibet 'Maja af Hvide Sande' - 'skal fyldes med noget af det bedste, Vestjylland kan tilbyde. Der vil blandt meget andet være fokus på den vestjyske natur og driftige erhvervsliv.

- Vi vil vise toppolitikerne til Folkemødet alt det, som Vestjylland kan, og så vil vi debattere med dem om, hvorfor det er vigtigt at styrke Vestjylland, siger Suzi Apelgren, der er projektleder på projektet.

"Der er langt fra København til Vestjylland"

Skibet sejler fra Hvide Sande den 5. juni, hvor det på vejen mod Folkemødet fra den 11. til den 14. juni lægger vejen forbi Aalborg og København, hvor politikerne inviteres ombord til en politisk snak om Vestjylland.

- Og så har vi tilbudt toppolitikerne en gratis tur til København mod en god politisk debat på vejen, hvor vi gerne vil komme tættere på dem, ligesom de kan komme tættere på Vestjylland. Der er langt fra Vestjylland til København, men der er altså noget længere fra København til Vestjylland, forklarer projektlederen.

Ideen til folkeskibet kommer fra DHE - Den danske Design - og Håndværksefterskole i Skjern. Sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune står de bag folkeskibet Maja.

Bliver det vestjyske kampagnefremstød en succes, så vil folkene bag gerne gøre det til en tilbagevendende begivenhed, fortæller Suzi Apelgren.