Vestjysk Bank: Vækst efter 2019

Der er ved at komme godt gang i Vestjysk Bank igen. Chefen forventer vækst efter 2019.

Den danske stat valgte mandag at sælge Vestjysk Bank til en række investorer.
Den danske stat valgte mandag at sælge Vestjysk Bank til en række investorer.
Foto: Scanpix

Vestjysk Bank skal have gang i hjulene. Efter 2019 skal forretningen igen vækste. Det skriver Børsen.

- Vi skal i første omgang have stabiliseret forretningsomfanget. Det er den største opgave, der venter. Vi forventer, at vi kommer til at falde lidt i 2018, men i 2019 skulle vi gerne have stabiliseret forretningen. Grunden til, at vi fortsat ser et fald, er, at vi stadig er ved at afvikle nogle af vores svage engagementer, fortæller administrerende direktør Jan Ulsø Madsen.

Udlånet er faldet med 40 procent siden 2012. Inden da var blandt andet landbruget omkostningstungt for den vestjyske bank. Derfor fik banken i april 2012 hjælp fra Staten. Den aktiepost solgte finansminister Kristian Jensen (V) imidlertid i juni 2017. 

- Vi har lagt ind i vores strategi, at landbrug og ejendomme ikke må udgøre mere end 15 procent, og det ville vi have gjort, selvom EU-Kommissionen ikke havde pålagt os det, siger den administrerende direktør.

Jan Ulsø Madsen oplever samtidig, at der er interesse for banken fra nye og gamle kunder. Senest er virksomheden, Kynde & Toft, vendt tilbage efter en tid som kunde hos Ringkjøbing Landbobank. Læs om det her.