Vestjysk Bank: Nye aktier sælges for en krone stykket

Aktiekapitalen udvides med 744 millioner kroner

Den danske stat valgte mandag at sælge Vestjysk Bank til en række investorer.
Den danske stat valgte mandag at sælge Vestjysk Bank til en række investorer.
Foto: Scanpix

Køb en aktie i banken for en krone! Sådan lyder tilbuddet til de nuværende aktionærer i Vestjysk Bank, i forbindelse med en aktieemission, der sikrer pengeinstituttet et nyt kapitalgrundlag.

Det er kun få måneder siden staten solgte sine aktier i banken til en investorgruppe, som blandt andet består af Nykredit.

I forlængelse af den handel besluttede aktionærerne på en ekstraordinær generalforsamling 31. juli i år, at udvide aktiekapitalen.

Med det mandat i hånden har Vestjysk Bank nu offentliggjort  et prospekt via Nasdaq Copenhagen, som skal sikre banken en kapitaludvidelse på sammenlagt 744 millioner kroner. 

Fortegningsret

I oplægget til materialet fortæller Vestjysk Bank, at aktieudvidelsen er en del af en helhedsløsning, der skal fremtidssikre virksomheden. 

Det er bankens aktionærer der har fortegningsret til aktierne, som sælges til en krone stykket.

Hvis aktionærerne ikke udnytter tegningsretten, har investorgruppen, anført af Nykredit, garanteret, at den vil overtage aktieemissionen. 

Banken fastholder dog ønsket om, at der bør være spredning på aktiekapitalen, og at man gerne ser tilknytningen til området bevaret, ved at have lokale aktionærer. 

Det koster Vestjysk Bank 30 millioner kroner at rejse den ekstra kapital. Det er omkostninger forbundet med udarbejdelse af prospekt og distribution af informationer til aktionærerne.

Den aktuelle kurs på Vestjysk Bank Aktien lå i går på 15,60 kroner.