Vestjysk Bank kan ikke leve op til statskrav

Kriseramt Vestjysk Bank erkender, at banken ikke kan leve op til Finanstilsynets krav.

Vestjysk Bank.jpg

Vestjysk Bank skriver i en meddelelse til fondsbørsen, at banken ikke kan leve op til de øgede kapitalkrav, som Finanstilsynet har stillet. Det skriver Jyllands-Posten.

Vestjysk Bank er hårdt ramt af landbrugets udfordringer, og ved seneste regnskab kom det frem, at banken skal indregne statens såkaldte hybride lånekapital på 312 millioner kroner i bankens kapitalbehov. Samtidig er bankens kapitalbevaringsbuffer hævet med cirka 100 millioner kroner, skriver avisen. Det kan ifølge banken selv ikke lade sig gøre.

- Selvom banken endnu ikke kender det endelige driftsresultat for 2016, anses det ikke for sandsynligt, at banken med virkning fra 1. januar 2017 fuldt ud kan dække disse øgede krav til kapitalbevaringsbufferen, men dog hovedparten heraf, skriver banken.

Frem til offentliggørelsen af Vestjysk Banks årsrapport d. 23. februar vil der nu blive regnet på tingene. Først til den tid ved banken præcist, hvordan det ser ud i forhold til de øgede kapitalkrav.

- Ledelsen forventer umiddelbart, at ovennævnte kapitalforhold kan bringes på plads via bankens indtjening og tilpasning af forretningsomfang, skriver banken.