Vestjysk Bank inddraget i svindelsag

Vestjysk Bank har fået en ufrivillig rolle i svindelsagen, hvor mindst 16 personer - heriblandt flere jyske bankdirektører - er sigtet for på ulovlig vis at manipulere med aktiekurser og derved score stor personlige gevinster. Det var nemlig blandt andet Vestjysk Bank aktier, der blev opkøbt og kursmanipuleret.

vestjysk bank 2.jpg

Finanstilsynet har meldt 16 personer til politiet for svindel med kurser. Personerne har blandt andet foretaget store opkøb af Vestjysk Bank aktier angiveligt udelukkende med den hensigt at påvirke kursen og score store økonomiske gevinster.

Bagmandspolitiet er nu ved at undersøge sagen, og meget tyder på, der kan være tale om et hemmeligt netværk, hvor blandt andre flere jyske bankdirektører har manipuleret aktiekurser - heriblandt altså aktier fra Vestjysk Bank - for at høste personlig gevinst.

Finanstilsynet vurderer, at svindlen med aktiekurserne på aktier fra Vestjysk Bank og Keops-obligationer har givet ulovlige kursgevinster for ca. 6 millioner kroner i løbet af sommeren 2008.