Vestjysk Bank fusionerer

Vestjysk Bank fusionerer med Aarhus Lokalbank

VestjyskBank.jpg

Den kriseramte Vestjysk Bank fusionerer nu med Aarhus Lokalbank. Fusionen skal styrke bankens forretningsgrundlag, skriver Vestjysk Bank i en pressemeddelelse.

Det bliver Vestjysk Bank som bliver det fortsættende selskab, hvilket betyder, at de to banker forsætter under navnet Vestjysk Bank.

Staten bliver hovedaktionær

Fusionen betyder dog ikke kun sammenlægning af de to pengeinstitutter. Nu bliver staten nemlig hovedaktioner i den nye bank. Det sker, fordi Vestjysk Bank konverterer en del af det statslån, der skulle tilbagebetales i 2013, til aktier. I alt skulle banken betale 8,6 milliarder kroner tilbage til staten.

To gange minus skal give plus

De to nye partnere har begge været igennem et finansielt stormvejr i 2011. Aarhus Lokalbank stod til at komme ud af regnskabsåret med et minus på 150 millioner kroner, mens Vestjysk Bank forventede et underskud på 415 millioner kroner efter skat.

Underskuddet i Vestjysk Bank blev annonceret efter, banken i december blev tvunget til at nedskrive værdierne af blandt andet sine landbrugsaktiviteter med knap 1 milliard kroner. Det sendte efterfølgende banken ud i et mediestormvejr, og der verserede rygter om, at et krak kunne være nært forestående.

Fusion skal godkendes af bestyrelser

Før fusionen er en realitet, skal den godkendes på begge bankers ordinære bestyrelsesmøder i marts 2012. Den endelige fusion kan derefter træde i kraft i maj.

Fusionsbankens nye direktion vil bestå både af Vestjysk Banks administrerende direktør Frank Kristensen samt Aarhus Lokalbanks direktør Vagn Thorsager.

TV/MIDT-VEST har i aften Vestjysk Banks administrerende direktør i studiet til en kommentar om fremtidsplanerne. Følg desuden seneste nyt her på hjemmesiden eller se Vestjysk Banks pressemeddelelse via dette link.

Se indslag om bankfusionen her