Vestjyllands Andel med nyt rekordoverskud

Med et overskud på 103 millioner kroner sætter grovvarekoncernen Vestjyllands Andel atter rekord. Medlemmerne får igen i år udloddet 35 millioner kroner i overskudsbetaling.

vestjyllands-andel.jpg

Grovvarekoncernen Vestjyllands Andel kan igen præsentere et rekordoverskud. Denne gang lyder det på 103 millioner kroner efter skat. Det er en halv million kroner mere end sidste år. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

- Det er et flot resultat, som vore ejere, ledelse og medarbejdere har alt mulig grund til at være stolte af, siger formanden for Vestjyllands Andels bestyrelse, Leif Haubjerg i pressemeddelelsen.

Koncernens omsætning i regnskabsåret 2014/15 blev på 1,755 milliarder kroner, hvilket er omkring fem procent mindre end sidste års omsætning. Driftsresultatet i grovvareselskabet Vestjyllands Andel blev godt 63 millioner kroner, hvilket er det samme som sidste år.

- Hertil kommer så resultatet fra andre virksomheder i ind- og udland, hvor Vestjyllands Andel er medejer. Her hentede Vestjyllands Andel i det afsluttede regnskabsår 50 millioner kroner mod 48 millioner kroner sidste år, fortæller Carsten Lauridsen.

- Vores deltagelse i selskaber i ind- og udland sætter atter deres tydelige præg på resultatet. Der hentes store gevinster hjem til vore ejere ikke bare som resultat i årsrapporten, men også i kraft af den fælles indkøbsstyrke, som selskaberne er med til at frembringe, siger Leif Haubjerg.

Udlodder 35 millioner kroner

Det gode resultat kommer også medlemmerne til gode.

- Vi udlodder i år 35 millioner kroner i overskudsbetaling og resten af overskuddet konsoliderer vi ind i selskabet. Det er godt halvdelen af resultatet i selve grovvareselskabet, som vi udlodder. Dermed har vi over de seneste 13 år udloddet tilsammen 273 mio. kr. til vores medlemmer, og det er vi faktisk lidt stolte over, siger Leif Haubjerg.

Vestjyllands Andel har nu 3.841 medlemmer, og det er en fremgang på 47 siden sidste år.