Vestjyde laver forsøg med foie gras

Andeproducenten Martin Daasbjerg vil forsøge at lave en dansk udgave af den franske foie gras.

And.jpg

Fedtholdig andelever er en kendt fransk delikatesse - også kaldet foie gras. Martin Daasbjerg fra Vinderup vil forsøge at lave en dansk udgave af den franske spise. Martin Daasbjerg er selv andeproducent og direktør for Dansk And. Han fortæller til Landbrugs Avisen, at han til foråret vil begynde på forsøget med omkring 200 ænder.

Ingen dyrplageri

Produktionen af den franske foie gras har gennem tiden været udsat for stor kritik, da ænderne ofte udsættes for dyrplageri, når majsene kværnes direkte ned i maven på ænderne. Men det metode tager Daasbjerg afstand fra. I stedet skal ændernes lever gøres større ved at øge sukkerindholdet i foderblandingen.

- Vi vil konstant lave prøver og analyser, og de forskellige foderblandinger skal vise, om vi kan øge vægten af ændernes lever den vej, forklarer Martin Daasbjerg til Landbrugs Avisen.

En typisk dansk andelever er mellem 60 og 70 gram, mens de franske kan komme helt op på 700 gram.

Ideen har været på vej i flere år

Det er ikke en ny ide, at Martin Daasbjerg vil lave dansk foie gras. Allerede i december 2008 fortalte han om sine planer i TV/MIDT-VEST. I denne uge er Daasbjerg på verdens største økologimesse, Biofach i Nürnberg.

- Det nordiske køkken er i rivende udvikling, og jeg kan høre fra de nordiske kokke, som er med hernede, at der er efterspørgsel på fedtholdig andelever, siger Martin Daasbjerg til avisen.

Se her Martin Daasbjerg fortælle om sine planer om dansk foie gras.