Vestjyde krænkede 12-årig på Facebook

Ung mand fra Videbæk-egnen erkender, at han via en falsk profil på Facebook krænkede pige på Fyn.

RingkoebingPolitiSkildt.jpg

Lokalpolitiet i Ringkøbing sigter en 23-årig mand fra Videbæk-egnen i en sag om sexkrænkelser på nettet.

Den 23-årige erkender ifølge politiet, at han via en falsk profil på Facebook har krænket en kun 12-årig pige fra Fyn.

Den 23-årige optrådte på Facebook under navnet det opdigtede navn Marck Hansen. Ifølge TV2 Nord brugte han et billede af en ung mand fra Aalborg, der i 2011 blev fundet druknet i Aalborg Havn.

TV2 Nord har tidligere beskrevet, hvordan den falske Marck Hansen udgav sig for at være en 15-årig dreng - og på den måde kom i kontakt med den 12-årige pige fra Fyn.

I begyndelsen var han venlig over for pigen, men efterhånden blev tonen grovere. "Ved du hvad jeg gør ved folk, der ikke tror på mig. Dem knepper jeg. Skal jeg kneppe dig", skrev han blandt andet til pigen.

Formentlig kun et offer

Lokalpolitiet i Ringkøbing kom ind i sagen efter, at det lykkedes deres kolleger på Fyn at spore IP-adressen til hans computer.

- Den 23-årige er ikke tidligere kendt af politiet, og vi antager, at der har været tale om en engangsforeteelse. Den falske Facebook-profil eksisterer ikke mere, men vi har beslaglagt hans computer og ikke fundet noget, der tyder på andre sager, siger lederen af lokalpolitiet i Ringkøbing, Jens Ole Pedersen til tvmidtvest.dk

Jens Ole Pedersen formoder, at sagen kan afgøres med en bøde, men det bliver nu op til politiets jurister at afgøre, hvad der videre skal ske med den unge mand.

Krænkelsen på Facebook fandt ifølge politiet sted i løbet af en uge i juni.