Vestervig er Årets Landsby 2013

Vestervig er det bedste eksempel på en landsby i rivende udvikling.

Det er 19. gang "Landsbyerne i Danmark" udnævner et af Danmarks mange landsbysamfund til "Årets Landsby." Og i år var det Vestervig, som løb med den fornemme titel.

Temaet for i år har været: "Landsbysamfund i udvikling gennem bosætning, flere arbejdspladser og bedre kommunikation."  20 landsbyer har deltaget i kampen om den fine titel: Herringløse, Torup, Nørhalne, Lohals, Høve, Krogsbølle, Sig, Gl. Rye, Gjerring, Ugelbølle, Egebjerg, Kirke Værløse, Borbjerg-Hvem, Vestervig, Besser, Brylle, Hylke, Overlade, Tandslet og Trømmestrup.

Fælles for de 20 deltagende landsbysamfund er det folkelige engagement, ildsjæle, fællesskabet, frivilligheden og medbestemmelsen. Og det er de værdier, der er med til at bevare de små samfund på landet og skabe aktivitet og vækst.

Dommerpanelet har altså vurderet, at Vestervig er det allerbedste eksempel på dette. For få år tilbage var Vestervig ellers præget af forfald og tristhed. I dag er byen en sprudlende landsby med nye projekter og optimisme. Nye borgere flytter til og nye arbejdspladser opstår. Derfor har byen modtaget den flotte anerkendelse.

Dommerkomiteen har i år bestået af fhv. indenrigsminister (V) Britta Schall Holberg, formand, fhv. borgmester (S) Poul Lindor Nielsen, Roskilde Kommune, viceborgmester (S) Peter Christensen, Tønder Kommune, næstformand i Landsbyerne i Danmark Hans Christensen og tidligere gårdejer Andreas Andreasen.

Se her et indslag om årets ildsjæl fra Vestervig, som har været med til at udvikle byen:

02:08 Luk video