Vestas vil ikke betale til dødskryds

Vindmølleproducenten vil ikke hjælpe med betalingen til en ny tilkørselsvej i Lem-krydset til virksomhedens egne særtransporter.

Farligt kryds i Lem
Foto: Sebastian Andreasen, TV MIDTVEST

Vestas vil ikke hjælpe kommunen og Vejdirektoratet med at betale for en ny tilkørselsvej, en såkaldt shunt, i det farlige vejkryds ved Lem. Det skriver Ringkøbing-Skjern Dagblad.

- Vestas bliver ikke bidragydere til ombygningen af Lem-krydset, siger pressemedarbejder i Vestas Lina Danstrup til dagbladet.

Krydset har kostet flere mennesker livet. De farlige situationer opstår, fordi trafikken i krydset på Ringkøbingvej ved Lem bliver stoppet, hver gang de store særtransporter skal svinge til højre i krydset.

Senest blev tre personer dræbt i en ulykke den 12. januar. En lastbilchauffør kørte bagfra op i en bil, der holdt tilbage for en af de mange Vestas-mølletransport, der var i gang med at svinge ind på Lemvej.

Lige nu arbejder Ringkøbing-Skjern Kommune sammen med Vejdirektoratet på en plan, der går ud på at bygge en særlig tilkørselsvej til Vestas’ store særtransporter. Det skal forhindre, at trafikken bliver stoppet, så man undgår de mange farlige situationer.

Men Vestas vil ikke selv spytte i kassen.

- Vi er blevet spurgt til krydset af Vejdirektoratet, men vi har ingen offentlig dialog med kommunen om krydset, siger Lina Danstrup til Ringkøbing-Skjern Dagblad. 

0:43
Tre mennesker blev tirsdag formiddag dræbt ved en trafikulykke mellem Ringkøbing og Skjern.