Vestas toppen totalt ændret

Det har været et turbolent døgn for vindmøllevirksomheden Vestas. Ikke alene har ledelsen idag fremlagt et skuffende årsregnskab - flere i topledelsen forlader også virksomheden.

DITLEV.jpg

Det har kostet i toppen af Vestas, at virksomheden i dag har fremlagt et underskud for 2011 på 1,1milliarder kroner før skat - et underskud, som er større end forventet.

Det betyder at bestyrelsesformand gennem 16 år Bent Erik Larsen ikke genopstiller ved generalforsamlingen. Også næstformand i bestyrelsen Torsten Erik Rasmussen trækker sig.

Finansdirektøren fyret

Derudover er finansdirektør og viceadministrerende direktør Henrik Nørremark blevet afskediget efter fremlæggelsen af regnsskabet for bestyrelsen tirsdag aften.

Tilbage er Ditlev Engell, hvis situation i virksomheden også kan ændre sig væsentligt. Det vurderer senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen overfor TV2/Finans:

Han kan blive afsat

- På negativsiden for Ditlev Engel betyder det, at der er åbnet op for, at den nye bestyrelse vil have en ny direktør. Så der er bestemt åbnet op for, at han kan blive afsat. På den anden side er Ditlev Engel en af de få tilbageværende i toppen, der har stort kendskab til, hvordan selskabet fungerer. Hvis man vil have den mindste kontinuitet i selskabet, så er Ditlev Engel den eneste tilbageværende i toppen, der kan tilføre det. Det er et vigtigt argument for ikke at skifte ham ud, vurderer han.