Vestas sælger maskinfabrik i Lem

140 vestjyske Vestas-ansatte får ny tysk arbejdsgiver.

Vindmøllekoncernen Vestas har besluttet at sælge sin maskinfabrik i Lem ved Ringkøbing til den tyske industrigruppe VTC Partners.

Fabrikken har 140 ansatte, og deres situation er i princippet uændret - bortset fra at de nu skal arbejde for en tysk koncern, oplyser fællestillidsmand Kim Hvid Thomsen.

- Jeg har selv været på maskinfabrikken i 29 år, så det er selvfølgelig mærkeligt ikke længere at skulle arbejde for Vestas. Men set fra kollegernes synspunkt er det her nok den bedste løsning. En virksomhedsoverdragelse er at foretrække frem for de alternativer, man ellers kunne tænke sig, siger Kim Hvid Thomsen til tvmidtvest.dk.

Led i en stor handel

Salget af maskinfabrikken er en del af en større handel mellem Vestas og VTC. Den tyske koncern køber i alt to maskinfabrikker og fire støberier med i alt 1000 medarbejdere i Norge, Sverige, Tyskland, Kina og Danmark. Maskinfabrikken i Lem er den eneste danske fabrik, der er solgt.

Dagens nyhed kommer ikke som den store overraskelse for medarbejderne i Lem. Som et led i en større omstillingsplan meddelte Vestas for over et år siden, at koncernen planlagde at sælge aktiviteter fra.

Vestas har solgt fabrikkerne for den beskedne sum af een euro. Til gengæld venter koncernen at kunne spare omkring 30 millioner euro over to år.

Tillidsmand på Vetas-maskinfabrikken i Lem, Svend Fjord Josephsen, fortæller her, hvordan hans kolleger reagerede på nyheden om salget:

01:23 Luk video