Vestas opjusterer efter flot regnskab

Koncernchef Anders Runevad er meget tilfreds med det seneste kvartalsregnskab, der viser et overskud på 206 millioner euro.

vestasmolle_0.jpg

Vestas har som ventet haft fremgang i både omsætning og indtjening i tredje kvartal.

Det får den danske vindmøllegigant til at opjustere forventningerne til omsætningen i år fra 7,5 milliarder euro til 8-8,5 milliarder euro.

Det skete også i regnskabet for første kvartal, og Vestas leverer torsdag morgen generelt et kvartalsregnskab med positive takter på stort set alle fronter.

Ved børsåbningen steg aktien 6,2 procent, men stabiliserede sig efter nogle minutters handel på omkring 4,5 procent.

- Opjusteringen er hovedsageligt baseret på en forbedret sigtbarhed i forhold til overleveringer resten af året, skriver Vestas i regnskabet.

Derfor er det også en tilfreds topchef, som udtaler sig i regnskabet.    - Det er med stor tilfredshed, at jeg ser Vestas vokse i alle regioner år-til-år på ordresiden, helt i tråd med vores "lønsom vækststrategi", siger koncernchef Anders Runevad.

Værdien af ordrebeholdningen på vindmøller og serviceaftaler udgjorde 16,4 milliarder euro, hvilket er en stigning på tre milliarder euro sammenlignet med samme periode sidste år.    I tredje kvartal omsatte Vestas for 2,1 milliarder euro, hvilket er en stigning på 17 procent set i forhold til samme periode sidste år.

- Vestas har leveret endnu et kvartal med stærke resultater på de finansielle og operationelle hovedparametre, siger Anders Runevad.

På bundlinjen bød kvartalet på et overskud på 206 millioner euro for vindmølleproducenten.    Desuden lancerer Vestas et tilbagekøbsprogram for aktier på 150 millioner euro for at justere sin kapitalstruktur. 

Regnskabet er en fryd for øjet hos vindmølleselskabets aktionærer, vurderer analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

- Samtlige af de ting, man kunne have håbet på, at Vestas ville levere, det leverer de. Der var rigtig høje forventninger, men de bliver indfriet, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Den eneste lille negative overraskelse er ordreindgangen, målt i megawatt, men det mere end opvejes af, at møllerne er solgt til en højere pris end forventet, bemærker Michael Friis Jørgensen.    /ritzau/