Vestas giver stor bonus til ansatte

Det danske vindmøllefirma udbetaler en bonus på i alt 834 millioner kroner til sine ansatte.

Vestas-ansatte kan se frem til en stor bonus i foråret, selvom vindmøllegiganten onsdag præsenterede et regnskab med fald i omsætningen.
Vestas-ansatte kan se frem til en stor bonus i foråret, selvom vindmøllegiganten onsdag præsenterede et regnskab med fald i omsætningen.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Foråret er snart over os, og det betyder vanen tro, at alle Vestas-ansatte inden længe modtager deres årlige bonus.

I år kommer vindmøllegiganten til at udbetale 834 millioner kroner til sine 22.000 ansatte, hvilket svarer til, at hver medarbejder i gennemsnit står til at modtage 37.000 kroner.

Det fremgår af Vestas’ årsregnskab for 2017, som blev offentliggjort onsdag morgen.

Årsregnskabet viste samtidig, at vindmøllemarkedet er i forandring, og derfor kunne Vestas notere sig et fald i omsætningen, som lå på 9,95 milliarder euro sidste år, mens resultatet dykkede med omkring 70 millioner euro til 894 millioner euro.

Tilbagegangen kan også spores i den bonus, medarbejderne får udbetalt. Sidste år modtog de ansatte i gennemsnit 41.000 kroner hver.

- Vestas er godt positioneret

Administrerende direktør i Vestas, Anders Runevad, tager dog faldet i omsætningen med ro.

- Vi har meget arbejde. Vi har blandt andet modtaget vores største ordrer nogensinde for nylig.

- Selvfølgelig er det lettere, når vi skal justere forventningerne op, end når de bliver justeret ned. Men sådan er det at drive forretning. De grundlæggende forudsætninger for tilvækst på vindmarkedet er der. Det er et marked som fortsat vil komme til at vækste, og der ligger Vestas godt positioneret, siger Anders Runevad.

Kort efter middagstid onsdag er Vestas-aktien steget med mere end 2,5 procent.