Vestas giver analytikerne en lang næse

Andet kvartal blev langt fra så godt for Vestas, som analytikerne havde forventet, viser nyt regnskab.

Vestas-møller
Foto: Arkiv

Vindmølleproducenten Vestas' andet kvartal, der strækker sig fra april til og med juni, var markant dårligere end samme periode i 2016. Den var dog også ekstraordinært god.
    
Alligevel kan Vestas langt fra leve op til aktieanalytikernes forventninger.
    
Omsætningen endte på 2206 millioner euro. Det er mere end 200 millioner euro mindre end ventet i markedet ifølge Ritzau Estimates.
    
- Omsætningen faldt 14 procent på grund af lavere omsætning i vindmølledivisionen, skriver Vestas.
    
Nettoresultatet landede på 186 millioner euro. Det er langt under de 230 millioner euro, analytikerne havde sat næsen op efter ifølge Ritzau Estimates. Det er samtidig et fald på en tredjedel fra andet kvartal 2016.
    
- I et marked i forandring leverede Vestas endnu et solidt kvartalsresultat med en sund indtjening, og vi fastholdt vores førerposition.
    
- Resultatet for andet kvartal viser forbedret ordreindgang på tværs af alle regioner, øget ordrebeholdning, stærk performance i service og en omsætning for første halvår på niveau med 2016.
    
Det skriver administrerende direktør Anders Runevad i regnskabet.
    
Ordreindtaget, der danner grundlaget for fremtidens forretning, steg da også til 2,2 milliarder euro i kvartalet mod 1,6 milliarder euro i samme periode i 2016.
    
- 17 lande bidrog til ordreindtaget med USA som den største bidragyder efterfulgt af Sverige, Argentina, Tyskland og Kina, skriver Vestas i sit regnskab.
    
Med ordreindgangen har Vestas en ordrebog på 10,7 milliarder euro.
    
Vestas fastholder i regnskabet sine forventninger til hele året. Dermed venter selskabet fortsat en omsætning på mellem 9,25 og 10,25 milliarder euro.
    
Forud for regnskabet havde flere analytikere sat næsen op efter en opjustering af forventningerne til hele året.