Vestas går mod vinden på aktiemarkedet

Vestas er det selskab, der har klaret sig næstbedst blandt de 20 mest handlede aktier i Danmark.

Vestea_vindmoeller10_0.jpg

Der er kun et selskab, Genmab, der på det danske C20-indeks har gjort det bedre end Vestas, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det er markant bedre end resten af markedet, der har haft det svært i samme periode. Og det er usædvanligt:

- Tendensen i de 12 år, jeg har dækket Vestas-aktion, har ubetinget været, at når aktiemarkedet har en dårlig periode, så har Vestas det endnu værre, siger Jacob Pedersen, der er senioranalytiker i Sydbank til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

I det seneste år har Vestas leveret en stigning, der får investorer til at juble. Aktien er steget fra kurs 179 til kurs 370 med en stigning på 106 procent.

Specielt i det seneste halvår er Vestas markant bedre end de andre aktier på det mest handlede marked her hjemme. I perioden er alle aktier på C20-indekset faldet med 14 procent, og her er Vestas-aktien steget med 16 procent.

- Derfor er det ganske bemærkeselsværdigt, at Vestas har holdt skindet på næsen, mens resten af aktiemarkedet har været rystet. Det vidner om, at man har formået at skabet noget mere stabilitet omkring Vestas, og at det er selskabet selv, som leverer varen, siger Jacob Pedersen.

Mange nye ordrer

Fremgangen for Vestas skyldes, at selskabet har sikret sig mang nye ordrer. Både på det amerikanske marked, som fylder en tredjedel af ordrebogen, men også på flere nye markeder er ordrerne kommet ind.

- Bår man ser på listen over lande, som Vestas har fået ordrer fra, så er den både længere og bredere end hos konkurrenterne. Det giver nogle muligheder, at man er til stede på de markeder, som begynder at få smag for vindenergi, siger Jacob Pedersen.