Vestas fyringer får konsekvenser for flere

Godt 150 firmaer her i landsdelen bliver berørt af, at Vestas skærer ned.

290409_bach_composit.jpg

60 mand arbejder med glasfiberdele til Vestas´vindmøller hos Bach Composit i Hurup. De 60 mand går en usikker fremtid i møde.

- Det er jo selvsagt, når vi er leverandører til Vestas, at vi må justere vores bemanding, når de lukker ned, siger Geert Skovsgaard, der er adm. direktør i Bach Composit.

Virksomheden i Hurup er langt fra den eneste virksomhed her i landsdelen, der er i farezonen. Center For Underleverandører vurderer, at op mod 150 midt- og vestjyske firmaer kan blive påvirket af, at Vestas skærer ned. 

- Det kan betyde, at underleverandører også må afskedige og at der er underleverandører der måske ikke kan klare sig igennem krisen, siger Knud Hareskov fra Center For Underleverandører

Selvom det kan koste arbejdspladser i Hurup, er Bach Composit indstillet på, at flytte arbejdspladserne derhen, hvor der er arbejde at få.

- For flere år siden stod det jo klart, at det ikke er nok at bo i Hurup hvis man vil være en betydelig underleverandør til sine store kunder - så derfor er vi nødt til at flytte med dem ud i verdenen, siger Geert Skovsgaard.