Vestas beskyldes for hævnmotiv

Vestas har taget sin storkunde Global Wind Power som gidsel i en uanstændig straffeaktion mod de to fyrede direktører Henrik Nørremark og Hans Jørn Rieks.

Vestas_vindmoeller17.jpg

Sådan lyder den opsigtsvækkende anklage fra Vestas' tidligere topchef Johannes Poulsen i dag i Jyllands-Posten.

Som beskrevet i Jyllands-Posten gennem den seneste uge er de to fyrede direktører hovedpersoner i et dansk-tysk sagskompleks, hvor politiet undersøger, om en stribe tidligere Vestas-chefer ulovligt har tjent penge på at gøre private forretninger på Vestas' bekostning.

Rieks og Nørremark har deres egen kreds af støtter, som mener, at sagen er udtryk for personforfølgelse efter et dramatisk magtopgør i toppen af Vestas op til fyringen af Nørremark i februar 2012.

En af dem er Johannes Poulsen, som var topchef i Vestas igennem 15 år. Han er stærkt kritisk over for Vestas' ageren over for Nørremark og Rieks og langer bl.a. ud efter vindmøllekoncernen for at have bragt den mangeårige samarbejdspartner Global Wind Power i Thisted i alvorlige problemer i to projekter i Rumænien, som Vestas har leveret møller til. Global Wind Power, hvor Johannes Poulsen i dag er bestyrelsesformand, kom i seneste regnskabsår, 2012/2013, ud med et millionunderskud netop pga. de rumænske problemer.

I Vestas afviser marketing- og kommunikationsdirektør Morten Albæk den tidligere Vestas-direktørs udlægning:

- Hverken vores nuværende bestyrelsesformand, næstformand eller adm. direktør har nogensinde truffet de pågældende personer, og det har intet at gøre med hævn. I stedet handler det om at drive en virksomhed med klare forretningsgange og styr på de etiske principper, siger han.