Vermø: Glad for frifindelsen

Efter politiets meget grundige undersøgelse føler vi os nu frikendt, siger Jan Ørum Vermø.

290115Vermoeny.jpg

Den tidligere direktør i den konkursramte medievirksomhed Vermø i Herning, Jan Ørum Vermø, glæder sig over, at der nu endelig er sat et punktum i politiets undersøgelse af sagen.

- Vi glæder os over frifindelsen og til et mere normalt liv, skriver han i pressemeddelelse til TV MIDTVEST.

Anledningen er, at anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har valgt ikke rejse sigtelse for bedrageri eller momssnyd mod Tinna og Jan Ørum Vermø efter, at deres virksomhed i 2010 gik konkurs.

I stedet er sagen sluttet med et bødeforlæg på 5000 kroner for regnskabsrod.

Politiets specialanklager Gorm Søgaard Lund siger til aoh.dk, at politiet har droppet en straffesag, fordi der ikke er beviser for, at der med vilje er lavet rod i regnskaberne - trods "et syndigt rod".

- Jeg har ikke de nødvendige beviser for, at han (Jan Ørum Vermø, red.) havde fuldstændig kontrol over det. Jeg hælder nok mest til, at det havde han ikke, siger anklageren.

- Enten er man skyldig eller ikke skyldig

Jan Ørum Vermø skriver i sin pressemeddelelse, at "enten er man gravid eller også er man ikke gravid. Enten er man skyldig eller også er man uskyldig".

- Vi føler, at vi efter politiets meget grundige gennemgang af sagen nu langt om længe er frikendt.

Vermø understreger, at der har været tale om et ubehageligt pres i den lange periode, sagen stod på.

- Man kunne sagtens komme med en masse galde mod personer og institutioner, der har været part i sagen, men det vil vi afholde os fra og i stedet glæde os over, at vi nu kan komme videre. Verdenen bliver ikke et bedre sted af at gengælde ondt med ondt, men man kan konstatere, at det er ofte de tomme tønder som buldrer mest, skriver Vermø.

Sagen begyndte i efteråret 2010, da medievirksomheden gik konkurs. Der var en stor gæld i virksomheden, og bestyrelsesformand Rene Jull Jørgensen antydede dengang over for TV MIDTVEST, at der var "manipuleret med regnskaberne".