Håndbold: Verdensstjerner samlet i en lille hal ved Herning

Om to uger begynder VM i herrehåndbold i Danmark, og i dag var de danske stjerner samlet for at finpudse formen i Herning.

2:17
Mikkel Hansen og resten af landsholdet er gået i gang med forberedelserne til VM i Herning.

Verdensstjerner er i disse dage samlet i en lille hal i Tjørring ved Herning.

Om to uger går det løs i en lidt større en af slagsen, nemlig Jyske Bank Boxen.

- Det kribler en lille smule ekstra i maven, når det er på hjemmebane, siger Jannick Green, der er målmand på landsholdet.

Det er første gang siden 1978, at VM afholdes på dansk jord, og der er er god grund til at glæde sig. 

Denne gang er Danmark nemlig favoritter til at tage guldet hos bookmakerne.

- Danmark skal i top fire. Men i den sidste weekend med semifinale i Hamborg er det meget, meget svært felt. Til gengæld har lodtrækningen været i dansk favør, siger Bent Nyegaard, TV 2's håndboldekspert.

Fans i ryggen

I 2014 spillede herrerne sig i EM-finalen i netop Jyske Bank Boxen, og lige som dengang kan landsholdet igen forvente at have masser af fans i ryggen.

- Det mærkede vi sidst, at det kan give et kæmpe rygstød. Når man er lidt i problemer, kan det lige give det sidste push til at komme tilbage i kampen og komme foran til forhåbentlig at afgøre tætte kampe, så jeg håber folk er klar på at bakke os op hele vejen igennem, siger Jannick Green, der er målmand på landsholdet.

En lille forsmag på opbakning er der også til dagens træning i Nordvesthallen i Tjørring.

- Min bedstemor og bedstefar skal have guldbryllup her i morgen, og så skulle vi dække op til det, og så så vi på skærmen, at de skulle spille, og det ville vi gerne se, siger Mads Mikkelsen fra Tjørring.

- Det ser jo vildt fedt ud, og så er de jo bare meget større i virkeligheden, end når man ser dem på tv. Det er vildt det her, siger Brian Mikkelsen fra Tjørring.

VM-titlen mangler

Faktisk er VM-titlen den eneste, der mangler i trofæskabet.

- Det skal vi ikke lægge skjul på. Det er klart, at vi alle sammen gerne vil vinde. For mig ændrer det nu ikke det helt store, om det er VM eller EM. Hver eneste gang, man repræsenterer sit land, vil man gerne vinde, siger Mikkel Hansen, der er bagspiller på landsholdet.

Den 10. januar går det løs, og spørger man eksperterne i hallen, så bliver det en verdensklasse-fest.

- Det bliver det vildeste. Vi kommer i hvert fald til at sidde klistret foran fjernsynet, så den er sikker, siger Brian Mikkelsen.

VM-finalen bliver spillet i Boxen den 27. januar.