Verdensrekord i Silkeborg

Aldrig før har så mange elbiler været samlet i en parade, som den der søndag kører afsted fra Silkeborg.

Elbil
Foto: Jørn Grønkjær

Silkeborgmotorvejen danner søndag rammen om et vaskeægte verdensrekordforsøg. 

425 elbiler er samlet i Silkeborg, og når de søndag kl. 15 kører afsted i kortege, er det noget, som ikke er set lignende før.

- Med den imponerende parade af elbiler i Silkeborg er det intet mindre end en verdensrekord, som nu også er godkendt som et Guiness World Record forsøg, siger Jørn Grønkjær.

5 forskellige nationer stiller til start. To elbiler er fra Ukraine, og derudover er både Norge, Sverige, Tyskland og selvfølgelig Danmark repræsenteret i paraden.

- Det vil blive en helt unik oplevelse for de mange tusinde tilskuere at fornemme fremtidens bud på lydløs og miljøvenlig vejkørsel med elbiler, siger Jørn Grønkjær, som er en af arrangørerne.

Alle kan få en tur

Bag rekordforsøget står Forenede Danske Elbilister, som siden juni har arbejdet på at gennemføre rekordforsøget i Silkeborg.
Det er gratis at detale, og bag rattet i elbilerne sidder både privatpersoner, erhvervsledere og repræsentanter fra internationalt kendte virksomheder.

- Det er en rigtig spændende og helt ny dimension for os, at man har formået at organisere et bæredygtigt initiativ med så mange elbiler ved åbningen af Silkeborgmotorvejen, siger projektleder i Vejdirektoratet Mike Boesen. 

Tilhører man den gruppe af billister, der stadig kører på benzin eller diesel, er der stadig mulighed for at få en tur i en af de ekstra miljøvenlige biler. Der er nemlig indrettet et messeområde ved motorvejen, hvor der er mulighed for at få en tur i en elbil.