Verdensmesteren i svæveflyvning er hjemme igen – kom med en tur i luften

​TV MIDTVEST var med i luften, da den nykårede verdensmester i svæveflyvning kom hjem fra Polen.

Rasmus Ørskov nyder at være på vingerne igen efter sit livs triumf. Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjylland fik i weekenden en verdensmester i Svæveflyvning, da 34-årige Rasmus Ørskov fra Herning fløj fra konkurrenterne og vandt VM i Polen lørdag.

Læs også Rasmus er verdensmester i svæveflyvning: - Det er ubegribeligt

Mandag var han så hjemme på dansk grund igen. Men ikke ret længe – for Rasmus Ørskov var hurtigt ude på sin første flyvetur efter triumfen.

- Det er jo en kæmpe drøm, der går i opfyldelse for mig. Siden jeg var tre eller fire måske fire år har det været min drøm at blive verdensmester, siger Rasmus Ørskov, da TV MIDTVEST er med ham på flyveturen.

- Det var et helt fantastisk øjeblik, da det gik op for mig, at det ikke bare var en medaljeplads, men at det rent faktisk var en guldmedalje, jeg havde vundet, lyder det.

Vokset op på flyvepladsen

Passionen for flyvningen har han altid haft. Den 34-årige verdensmester, der til dagligt er revisor, var med på flyvepladsen i Arnborg for første gang, da han var 14 dage gammel. Og allerede som toårig fik han sin første tur i et svævefly.

Han har i bogstavelig forstand haft flyvningen tæt inde på livet siden barndommen. Både bedstefar, begge forældre og alle Rasmus Ørskovs søskende har været svæveflyvere.

- Jeg er nærmest vokset op på flyvepladsen. Det er et sted, der betyder meget for mig, forklarer han.

Toårig søn også vild med fly

Nu ser det ud til, at glæden for svæveflyene allerede er godt på vej til at blive givet videre. I hvert fald har Rasmus Ørskovs toårige søn, Christian, fået øjnene op for familieinteressen.

- Han elsker allerede at være på flyvepladsen. Han var også med til VM, og han løber rundt.

- Han kan mange andre ord, end andre toårige kan. Han siger ’motorfly’ og kan konkurrencenumrene på svæveflyene, siger Rasmus Ørskov.

Det er ikke første gang, Rasmus Ørskov har vundet metal ved VM. For fire år siden vandt han en bronzemedalje ved mesterskabet.

01:59

Kom med verdensmesteren på flyvetur i indslaget her. Video: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Luk video