Verdens største biogasanlæg en realitet

Bestyrelsesformanden for Maabjerg BioEnergy Drift A/S, Arne Lægaard, er en glad mand. Verdens største biogasanlæg er nu endelig en realitet.

biogas001_type1.jpg

Her til formiddag tog en gravemaskine de første skovlfulde jord for at symbolisere, at byggeriet nu starter. Det skete efter at bestyrelserne i de to varmeselskaber i Holstebro og Struer i morges havde besluttet at sætte det store projekt igang.

Planerne om biogasanlægget har været undervejs i årevis og er gentagne gange stødt på forhindringer - især med at få økonomien til at hænge sammen.

Biogasanlægget kommer totalt til at koste 375 millioner kroner, og det skal bearbejde gylle fra 200 lokale landbrug.

FAKTA OM MAABJERG BIOENERGY:

- Omdanner 500.000 tons biomasse til ren energi- varme og el- Producerer årligt 18,4 mio. kubikmeter biogas- Total investering på 375 mio. kr.- Nettoomsætning på 45 mio. kr. om året- Energiudnyttelsen svarer til varmeforbrug i 5000 boliger og elforbrug i 12.500 boliger- Reducerer i klimabelastning med 50.000 tons CO2 pr. år- Reducerer kvælstof og fosfor i vnadmiljøet med 109 og 311 tons pr. år- Samfundsøkonomisk gevinst på 1 mia. kroner- Bevarer 300 arbejsdpladser i landbrug og fødevareerhverv

Læs mere om biogasanlægget på: www.maabjerg-bioenergy.dk

Se interviewet med bestyrelsesformand, Arne Lægaard: