Verdens bedste ishockeyspillere har indtaget Herning

Ishockeyspillere med kontrakter på over en halv milliard kroner har indtaget Herning under VM.

VM i ishockey er lig med verdensstjerner, og lige nu er der masser af dem i Herning. For lande som Canada og USA spiller nemlig alle deres kampe i Jyske Bank Boxen.

Men selvom de canadiske og amerikanske stjerner normalt spiller i langt større arenaer, føler de amerikanske spillere sig alligevel godt hjemme i Herning.

quoteDet er Messi, det er Ronaldo. Det er Federer og Nadal. Det er det niveau, spillerne er på.

Jimmy Bøjgaard, ishockeykommentator, TV 2 SPORT

- Det har været sjovt. Vi har spillet mod Danmark i den lille arena, siger Johnny Gaudreau, landsholdsspiller for USA.

- Atmosfæren har været god. Det virker som om, der har været spænding om turneringen i byen. Og fansene har været gode, siger Patrick Kane, kaptajn for det amerikanske landshold.

Spillere for millioner

Det er ikke bare hvilke som helst amerikanske og canadiske spillere, der skøjter rundt i Boxen. Canadiske McDavid er den bedst betalte ishockeyspiller i verden og skrev sidste år under på en 8-årig kontrakt på 620 millioner kroner.

Også den amerikanske kaptajn Patrick Kane er mange penge værd. Han har en kontrakt med Chicago Blackhawks til en værdi af 512 millioner kroner.

- Det er Messi, det er Ronaldo. Det er Federer og Nadal. Det er det niveau, spillerne er på. Specielt Patrick Kane og Connor McDavid. Men der er du helt oppe i den øverste liga. Connor McDavid kommer vi nok til at kalde verdens bedste ishockeyspiller de næste 15 år, siger Jimmy Bøjgaard, som er ishockeykommentator ved TV 2 SPORT.

Patrick Kane har spillet mere end ti år i NHL, verdens bedste ishockeyspiller, og han er også den vigtigste spiller på det amerikanske landshold.

- Årslønningerne på de her stjerner ville kunne drive alle hold i Metal-ligaen i en hel sæson. Nu er der 11 hold, men der kunne sikkert også være råd til 12, 13 eller 14 hold, siger Jimmy Bøjgaard.

Det amerikanske landshold træner i Herning under VM.
Det amerikanske landshold træner i Herning under VM.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Fritid i Herning

Selvom arenaen er lille, og Herning er ukendt for de amerikanske spillere, hygger de sig i byen.

- Jeg ved ikke, om vi forventede meget ved at komme til Herning. Vi har ikke rigtigt hørt om byen for at være ærlig. Men jeg synes, der er meget at lave her, siger Patrick Kane.

Selvom det amerikanske landshold er kommet for at spille ishockey, har de også haft tid til at lave noget andet. Eksempelvis har flere af de amerikanske stjerner været ude og spille golf, og de har også været en tur i biografen.

Næste gang, man kan opleve de amerikanske stjerner i kamp, er torsdag mod Letland.

Det er de helt store stjerner, der er kommet til Herning.
Det er de helt store stjerner, der er kommet til Herning.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST
Verdens bedste ishockeyspillere har indtaget Herning