Ventetid raslet ned - fra 64 til 4 uger

På Regionshospitalet i Viborg er ventetiderne på hjertemedicinsk afdeling raslet ned. Patienterne kan nu komme til inden for fire uger, hvorimod de tilbage i januar sku vente hele 64 uger.

På Hjertemedicinsk afdeling på Regionshospitalet i Viborg er de glade. Siden januar har afdelingen formået at barbere ventetiden på behandling ned fra 64 til 4 uger. Det er kommet Kaj Ove Madsen til gode. I foråret fik han smerter i brystet, og tog senere til sin egen læge, hvor han blev henvist til afdelingen i Viborg. Bare to uger senere fik han konstateret hjerteflimmer. I oktober fik han foretaget en tredobbelt by-pass.

Kunne have mistet livet

I dag priser Kaj Ove Madsen sig lykkelig for den hurtige behandling på sygehuset i Viborg. Var hans hjerteproblemer opstået bare to måneder tidligere, skulle han have ventet i langt over ét år på behandling. Det kunne have kostet ham livet.

- Diagnosen kom som et lyn fra en klar himmel. Så når du først har fået den dom, så vil du bare gerne ind og igennem, fortæller Kaj Ove Madsen, der er hjertepatient fra Skive.

Politisk besluttet med lavere ventetid

Det er en politisk beslutning, at ventetiden til den indledende behandling ikke er længere end fire uger. Men det er lettere sagt på Christiansborg end gjort på Regionshospitalet. Ifølge overlægen på afdelingen ligger der en lang proces bag.

- Vi har søsat ting for flere år siden, som vi nu kan se fungerer i praksis. Vores sygeplejersker varetager nogle af vores lægeopgaver. Rent administrativt har vi været klare på, at få kaldt den rigtige patient ind og så har vi fået ekstra ressourcer fra ledelsen til at arbejde om aftenen, fortæller Dorthe Svenstrup Møller, der er overlæge på Hjertemedicinsk Ambulatorium på Regionshospitalet i Viborg.

Glad for hurtig behandling                              

Patienterne er glade og tilfredse med den hurtige behandling. Også selvom det nu er sygeplejersker der i samarbejde med lægen udfører opgaver, som lægerne tidligere stod for. Men hvis ikke rokeringerne var sket, så havde Kaj Ove Madsen den dag i dag stadig stået på venteliste - til sin indledende undersøgelse.

- Det er jo fantastisk, det kan man slet ikke beskrive, siger Kaj Ove Madsen.