Venteliste til musikundervisning

Holstebro Musikskoles venteliste har nu passeret 100 børn og unge, der ønsker at komme i gang med at spille.

12VoMusikKlasse.Consolida001.jpg

 

Holstebro Musikskole har en rekordlang venteliste til undervisningen i den kommende sæson. Mere end 100 børn og unge ønsker at komme igang med at spille, og det er det er det største antal i skolens nyere historie.

Det er især klaver, guitar, trommer og rytmisk sang, der er populære fag, oplyser musikskoleleder Martin Gade.

- Når musikskolen ikke bare kan tilbyde plads til alle, er det fordi musikskolens økonomi sætter grænser for hvor mange lærertimer, der kan sættes i gang, forklarer Martin Gade.

Musikskolen kan ikke bare ansætte nye musiklærere til at tage sig af de mange ventende elever. Kun en trediedel af lønudgiften dækkes nemlig af elevernes kontingent. Resten betales af offentlige tilskud, som der ikke umiddelbart er udsigt til at få øget.

Ny chance om en måned

Men der er håb forude. I hvert fald, hvis man er hurtig ved tasterne. Om en måned åbner musikskolen for tilmelding til næste sæson, og ved den lejlighed annullerer musikskolen hvert år ventelisten. Det kan derfor betale sig at være i god tid, da der gælder "først til mølle"-princippet, når de nye elevpladser skal besættes.

Musikskolen har over 2000 elever, hvoraf de 700 spiller på et solo-instrument. Hertil kommer en masse orkester- og forskolelever.