Venstres yngste og ældste kandidat

Selv om der er ni måneder til næste kommunalvalg, så har Venstre i Herning Kommune allerede nu deres kandidater på plads. Den yngste er 18, mens den ældste er 74 år.

JesperS200213.jpg

Venstre i Herning præsenterede i dag det hold, der skal være med til at genvinde magten i hedens hovedstad. Det er først den 19. november, at vælgerne skal til stemmeurnerne, men Venstre præsenterede allerede deres 35 kandidater i dag på Hotel Eyde i Herning. Den yngste er handelsskolestuderende Jesper Schreiber på 17 år, mens den ældste er den tidligere farmakonom Henny Rønnow på 74.

- Jeg kan godt se, at jeg har en alder, hvor man kunne sige; ej hun er for gammel. Men det er jo ikke alderen - det er kræfterne, interessen og energien, der tæller - og den har jeg, siger Henny Rønnow.

Venstres yngste kandidat vil kæmpe for at byrådsgruppen bliver mere liberal og får et yngre præg.

- Der er mange i gruppen fra den ældre skare, men jeg vil gerne komme med input, som de ældre måske ikke tænker så meget over, forklarer Jesper Schreiber.

Venstre sidder i dag på 20 ud af de 31 pladser i Herning byråd. Til valget i november vil Lars Krarup igen være spidskandidat, mens Jesper Schreiber er 25 på listen og Henny Rønnow er nummer 30.