Regionernes skæbne er usikker: Venstrefolk venter stadig på afklaring

Venstres bagland må fortsat væbne sig med tålmodighed, når det kommer til regionernes skæbne.

3:15
Se vores indslag fra i går aftes før mødet, hvor flere fra Venstre udtrykte bekymring.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Der er stadig uvished i Venstre om, hvorvidt regionerne vil overleve en kommende sundhedsreform.

Selvom der i går aftes var møde i Venstres hovedbestyrelse, hvor lokalformænd for kommuner og regioner deltog og fik lov at fortælle om deres bekymringer om den potentielle lukning af regionerne, så er det stadig uklart, hvad der skal ske med regionerne. Det fortæller formand for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Christian Tylvad.

- Der er ikke besluttet noget konkret om regionernes fremtid. Det er ikke sikkert, de skal være der i den form, de er der nu, fortæller han.

Han frygtede før mødet, at landkommunerne ville blive glemt, hvis man lukkede regionerne. Han var dog glad for mødets indhold, selvom de ikke fik en afgørelse.

- Der var en god dialog om det, og vi fik en god forklaring på, hvorfor der er brug for en reform. Vi blev hørt, siger han.

Intet er klart

I går aftes fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen også, at det på nuværende kan gå begge veje for regionerne.

Han erkendte overfor Ritzau, at diskussionen om sundhedssystemet kom for sent.

- Der har været en kritik af nogle tanker, jeg har, som ikke har været foldet ud. Vi har haft et rigtig godt møde i Venstres hovedbestyrelse. Det skulle vi bestemt have haft noget før, fortalte han til Ritzau.

Han tager ansvaret for, at usikkerheden om regionerne skaber utryghed i hans bagland.

- Når man leger med tanken om at lave om på noget kendt, skaber man en naturlig utryghed, og det er sådan set mit ansvar, at den utryghed voksen frem på en måde, hvor der ikke er noget at spejle sig i, siger han.

Håber de bliver

En af dem, der holder vejret, er regionrådsmedlem i Region Midtjylland Ib Bjerregaard. Han frygter, at det kan have konsekvenser, hvis regionerne bliver nedlagt.

- Så længe det ikke er meldt klart ud, så er der et håb om, at regionerne bliver her. Jeg håber, at der fortsat skal sidde folkevalgte for bordenden, siger han og tilføjer:

- Jeg deler gerne kritikken om usikkerheden. Det skaber en strid.

I går fortalte flere midt- og vestjyske venstrefolk om deres bekymring for regionernes fremtid. Det kan du se mere til i toppen af artiklen.