Venstre vil stimulere til bedre mobildækning

Venstre er nu klar med et nyt teleudspil. Det skal stimulere teleselskaberne til at udfylde mobilhullerne og give hurtigt bred¨bånd til alle.

140111_Mobilmast.jpg

Venstre vil nu give teleselskaberne mulighed for at dele telemaster, og på den måde gøre det billigere og lettere for selskaberne at få mobilnettet til at dække hele Danmark.

Tidligere har vi på TV/MIDT-VEST omtalt flere steder i landsdelen, som manglede mobilnet. Men staten har ikke mulighed for at tvinge teleselskaberne til at udfylde de sidste huller. Derfor vil man nu forsøge at stimulere selskaberne.

Venstres Torsten Schack Pedersen som står bag teleudspillet fortæller ydermere, at det her er den mest logiske løsning, som samtidig ikke vil koste staten en krone.

100 megabit til alle

Et andet punkt i Venstres udspil er, at alle husstande skal have minimum 100 megabit bredbånd i 2020. På grund af skiftet fra analogt til digitalt fjernsynssignal bliver der nogle frekvenser fri i 2013. Og de frekvenser er yderst velegnede til mobilt bredbånd. Venstre vil kræve, at den der håber frekvenserne, også skal levere bredbånd på over 100 megabit.